UNA TV najavila gašenje zbog američkih sankcija: Prekida se program u BiH i još tri države regiona

5
Radiosarajevo.ba
UNA TV najavila gašenje zbog američkih sankcija: Prekida se program u BiH i još tri države regiona
Foto: Facebook / UNA TV, Ilustracija

Kao posljedica mjera koje je prošlog mjeseca preduzela američka administracija, zvanično obavještavamo javnost da je donesena odluka o prekidu poslovanja UNA televizije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, kao i o gašenju firme UNA World Network, saopćeno je.

UNA televizija u Bosni i Hercegovini se zbog poteza Kancelarije za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD (OFAC) u proteklih nekoliko sedmica suočila sa nizom ekonomskih i pravnih izazova.

Uprkos intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rješenje u cilju prevazilaženja administrativnih prepreka i opstanka ove medijske kuće, novonastali uslovi na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja.

Teška nesreća na A1: Povrijeđene odvozili i helikopterom

Teška nesreća na A1: Povrijeđene odvozili i helikopterom

"Iako je UNA televizija u BiH skoro tri godine bila sinonim za objektivno i profesionalno izvještavanje, nametnute barijere pokazale su se jače od želje i ideje da se promovišu i ističu najljepše vrijednosti našeg regiona i direktno su ugrozile egzistenciju naših zaposlenih i njihovih porodica", saopćeno je iz ove televizije.

Poručili su kako zbog toga nemaju dobre vijesti.

Razotkrivena Dodikova mreža: Amerikanci objavili detalje - kako je gomilao bogatstvo

Razotkrivena Dodikova mreža: Amerikanci objavili detalje - kako je gomilao bogatstvo

"Prinuđeni smo na ove izuzetno teške korake. Ova odluka znači da će više od 80 vrsnih profesionalaca, naših vrijednih i posvećenih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih oblasti, ostati bez posla. Isti broj porodica ostat će bez značajnog finansijskog dohotka, i u potpunosti razumijemo ozbiljnost posljedica odluke koju smo primorani da donesemo. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo tokom ovog teškog perioda", saopćeno je.

Nakon toga, osvrnuli su se i na prethodne godine rada.

"Tokom tri godine rada, UNA televizija je okupila tim izuzetnih ljudi, vrhunskih stručnjaka kojima smo obezbijedili najbolje uslove rada u čitavom regionu. Birali smo ih po kredibilitetu, profesionalnosti i s uvjerenjem da mogu na najbolji način ostvariti viziju i misiju naše kuće. Stoga želimo još jednom da se zahvalimo svima na lojalnosti i predanosti, posebno svjesni ogromnog entuzijazma i truda koji je uložen kako bi se kreirala perspektivna, moderna i kvalitetna televizija. Nažalost, iracionalne okolnosti, sankcije koje su nam nametnute bez bilo kakvih dokaza i argumenata, odredile su drugačiji ishod - da se ugasi medijski tim iz snova i jedna ideja pomirenja i promovisanja pozitivnih vrijednosti. Također zahvaljujemo se i našim partnerima i klijentima na povjerenju i podršci koju su nam pružili od samog početka rada Una televizije u BiH", zaključili su iz UNA televizije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije