Umjesto odgovora na optužbe za korupciju: Cvijanović napala Čavića zbog Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Umjesto odgovora na optužbe za korupciju: Cvijanović napala Čavića zbog Srebrenice
Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović odgovorila je lideru NDP-a Draganu Čaviću na njegove optužbe da je korumpirana nakon afere "snimak".

Umjesto odgovora, Cvijanović poručuje Čaviću da se zapita da li mu građani RS-a mogu oprostiti "lažni izvještaj o Srebrenici koji je potpisao po želji stranaca".

Cvijanovićeva kaže da je izvještaj o Srebrenici koji je Čavić potpisao - činjenica sa svim opterećenjima koje je neodgovorno svalio na Republiku Srpsku.

Poručuje da Čavić stvaranjem lažne slike da bi mogao postati premijer RS-a "samo nastoji vratiti svoje odbjegle glasače iako sve ankete pokazuju da će njegovoj partiji biti teško i da pređe izborni prag".

Ona ističe da ne smatra važnim da detaljnije komentira Čavićeve izjave budući da je on, "od čovjeka koji godinama zagovara proteste, nerede, pištaljke i kojekakve vanparlamentarne akcije, odlučio preko noći da počne sebe predstavljati kao nekoga ko nudi rješenja".

Čavić je danas za pojedine portale naveo političke poteze za koje kaže da ih nikada neće moći oprostiti Željki Cvijanović, među kojima i to što je ostala premijerka nakon afere "snimak".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije