Umjesto Dalide Burzić: VSTV imenovao v.d. glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Umjesto Dalide Burzić: VSTV imenovao v.d. glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo
Foto: Radiosarajevo.ba / Dalida Burzić

Za vršioca dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo izabrana je Anika Kešelj, odlučeno je danas na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Konkurs će biti raspisan odmah sutra.

Imenovanje v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva KS uslijedilo je nakon što je dosadašnja glavna tužiteljica ovog tužilaštva Dalida Burzić, u međuvremenu, imenovana na poziciju sutkinje u Sudu BiH.

Vršiteljica dužnosti obavljat će ovu dužnost do okončanja konkursne procedure i imenovanja novog glavnog tužioca Tužilaštva KS.

Anika Kešelj rođena je 26.11.1965. godine u Nevesinju, gdje je završila Srednju ekonomsku školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1991. godine.

U Okružnom sudu u Novom Sadu obavila je pripravnički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita 1996. godine, radila je u privredi. Kao advokatica u Novom Sadu radila je do 2001.godine, kada je imenovana za sutkinju Osnovnog suda u Nevesinju.

Za tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo imenovana je u novembru 2003. godine. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, u maju 2015. godine, imenovana je za zamjenicu glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije