Ukinuto rješenje o pritvoru osumnjičenima za ubistvo Dženana Memića

S. Dž.
Ukinuto rješenje o pritvoru osumnjičenima za ubistvo Dženana Memića
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu djelomično je uvažilo žalbu branioca troje osumnjičenih za ubistvo Dženana Memića, te ukinulo rješenje o pritvoru od 1. juna ove godine.

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić iz Službe za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje sarajevskom Sudu.

Osumnjičeni i dalje ostaju u pritvoru do nove odluke suda.

Podsjećamo, Ljubo Seferović uhapšen je 2. juna nakon što se sam predao, te sa suprugom prijavio u policiju kazavši da su krivi za nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen.

Naime, Seferović je priznao da je sa suprogom Vasvijom Sejdović i ocem Bekrijom automobilom udario Dženana Memića koji je sedam dana kasnije preminuo od zadobivenih povreda, te da su teško povrijedili njegovu djevojku Alisu Mutap, zatim popravili automobil kojim su udarili par, a potom ga i prodali.

Ljubo i Vasvija su nakon toga pobjegli iz Sarajeva, a locirani su u Banjoj Luci, na osnovu policijske potrage, pošto su još u aprilu mjesecu identificirani kao osumnjičeni za Dženanovu smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije