BiH / Ukinuto rješenje Kantonalnog suda, Alija Delimustafić još dva mjeseca u pritvoru

23. 05. 2019. u 09:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine po treći put je ukinuo Rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju jamstva i mjera zabrane optuženom Aliji Delimustafiću, potvrdila je glasnogovorinca Tužilaštva Kantona Sarajevo - Azra Bavčić.

U međuvremenu, rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu od 17. 5. 2019. godine optuženom Delimustafiću pritvor je produžen za još dva mjeseca, koji može trajati do 17. jula ove godine, ili do druge odluke suda.

Podsjećamo, prethodno je Delimustafiću određena kaucija u iznosu od milion KM nakon čega se trebao braniti sa slobode uz mjere zabrane.

Sredinom januara Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu donijelo je danas rješenje da Alija Delimustafić izađe na slobodu uz kauciju od milion KM. Da bi izašao iz pritvora bilo je potrebno da rješenje postane pravosnažno, do čega nije došlo.

Delimustafić je optužen u predmetu "Pravda". Sumnjiči se da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

NEMA KOMENTARA