UKC Tuzla: Od 13 novozaraženih petero djece iz vrtića

Radiosarajevo.ba
UKC Tuzla: Od 13 novozaraženih petero djece iz vrtića
Foto: Google / UKC Tuzla

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla u posljednjem turnusu testiranja obrađena su 232 uzorka od kojih je 13 nalaza bilo pozitivno na COVID-19.

Sa novih 13 slučajeva u Tuzlanskom kantonu trenutno je 70 aktivnih slučajeva zaraze. Pet zaraženih osoba hospitalizirano je u UKC-u Tuzla dok se ostali nalaze na kućnom liječenju.

Kako je saopćeno iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK među 13 novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom je petero djece u vrtiću kao i jedna ženska osoba srednje životne dobi. Također, se navodi kako se jedan slučaj žene srednje životne dobi dovodi u vezu sa klasterom Tuzla – Interno dok se dva pozitivna muškarca vezuju za novi klaster u Živinicama, prenosi Patria

Preostale četiri osobe su međusobno nepovezani slučajvei i svi su sa područja Tuzle. U pitanju su dva muškarca srednje životne dobi, jedna ženaska osoba i jedna mlađa ženska osoba.

Podsjećamo, od početka testiranja u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla obrađeno je 10. 957 testova, a kod 158 osoba je konstatovano prisustvo COVID-19. Evidentirana su tri smrtna slučaja, te se ukupno oporavilo 84 osobe. Broj osoba koje borave u kućnoj izolaciji iznosi 164.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije