Ujutro sunce, popodne nova kiša u cijeloj Bosni: Evo kakvo vrijeme nas očekuje sljedeće sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Ujutro sunce, popodne nova kiša u  cijeloj Bosni: Evo kakvo vrijeme nas očekuje sljedeće sedmice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne jutros je pretežno sunčano. U ostalim područjima je pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo i Sokolac 10; Bijeljina i Livno 12; Široki Brijeg 13; Sarajevo i Trebinje 14; Bugojno i Zenica 15; Mostar, Srebrenica i Tuzla 16; Bihać i Doboj 17; Prijedor i Sanski Most 18; Banja Luka 19; Neum 20°C.

Danas će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetrovito u cijeloj zemlji uz umjereno i jako jugo, povremeno sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Policajci ubili učenika napadača (14) u školi u SAD-u: "Citirao je i pjesmu Baje Malog Knindže"

Policajci ubili učenika napadača (14) u školi u SAD-u: "Citirao je i pjesmu Baje Malog Knindže"

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padavina se očekuje od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike ponovo će se pogoršati. Usljed jačanja južnog strujanja i nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su tegobe poput reumatskih bolova, razdražljivosti, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti lošija u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak, 6.11.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremeno slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C. 

U utorak, 7.11.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/nevrijeme-stize-u-bih-nedim-sladic-objavio-video-i-poslao-poruku-gradanima/519453[/related] 

U srijedu, 8.11.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i promjenljivo vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu do 18°C. 

U četvrtak, 9.11.2023., u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu do 17°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije