Ujutro oblaci i magla u cijeloj BiH, popodne razvedravanje, za vikend potpuno drugačije

0
Radiosarajevo.ba
Ujutro oblaci i magla u cijeloj BiH, popodne razvedravanje, za vikend potpuno drugačije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u većem dijelu Bosne preovladava magla i niska naoblaka. Sunčanije je u Hercegovini i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 1; Drvar 2; Bugojno, Ivan Sedlo, Sanski Most i Široki Brijeg 3; Grude, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Zenica 4; Doboj i Gradačac 5; Bihać i Tuzla 6; Mostar 7; Neum 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950Pa, za 6hPa je veći od normalnog i raste.

Danas po kotlinama u Bosni dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U Sarajevu prije podne magla. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pod uticajem anticiklone, biometeorološke prilike će biti povoljne. Stabilno vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

Objavljena je prognoza za vikend, i prve dane naredne sedmice: 

U subotu, 14.11.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U nedjelju, 15.11.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. Sunčanije u Hercegovini i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak, 16.11.2020., prognozira se jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije