UIO oduzeo duhan i 1.960 kutija cigareta ,,Marble”, ,,Marlboro”...

Fena
UIO oduzeo duhan i 1.960 kutija cigareta ,,Marble”, ,,Marlboro”...
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u dvije odvojene akcije oduzeli su veću količinu rezanog duhana i duhanskih prerađevina na području Ilijaša, Kaknja i Istočnog Sarajeva.

U kooridniranoj akciji pripadnika Grupe za spriječavanje krijumčarenja regionalnih centara Sarajevo i Tuzla izvršen je pretres na dvije odvojene lokacije.

Na prostoru Ilijaša i Kaknja otkriveno je i spriječeno neovlašteno prometovanje duhanom i duhanskim prerađevinama, a oduzeta je roba u vrijednosti 56.000 KM, saopćeno je iz UIO BiH.

Prema ranijim operativnim saznanjima, pripadnici Grupe za sprečavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, otkrili su veću količinu krijumčarenih cigareta i na područiju općine Istočno Sarajevo.

A pronašli su i privremeno oduzeli 1.960 kutija cigareta ,,Marble”, ,,Marlboro” i drugih, koje nisu bile propisano označene akciznim markcicama UIO BiH.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije