Uhapšene dvije osobe: Muškarac priznao ubistvo žene iz Cazina

Radiosarajevo.ba
Uhapšene dvije osobe: Muškarac priznao ubistvo žene iz Cazina
/ Ilustracija
Prije dva dana, policijski službenici u Cazinu zaprimili su anonimnu prijavu u kojoj su obaviješteni da se u mjestu Japića Brdo, na proširenju pored kolovoza, nalazi jedna ženska osoba koja ne daje znakova života.

Na mjesto događaja upućene su patrole policije, koje su u mjestu Japića Brdo lokalitet Bašče na proširenju pored regionalnog puta R-401B zatekli beživotno tijelo J. H. (1969) i u neposrednoj blizini nalazilo zaustavljeno putničko vozilo marke Škoda Octavia bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Dežurni mrtvozornik Zdravstvene ustanove „Doma zdravlja Cazin“, koji je nakon pregleda tijela J. H. konstatirao smrt uslijed povreda nanesenih pucanjem iz vatrenog naoružanja.

I dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajnim radnjama koje su izvršili istražitelj Sektora kriminalističke policije Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona, gdje je tom prilikom konstatirano da je od strane nepoznatog izvršioca uz upotrebu vatrenog oružja počinjeno Krivično djelo“Ubistvo“.

Policijski službenici MUP-a USK-a su jučer nakon niza poduzetih operativnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identificirali i pronašli izvršioca, a radi se o O. F. (1961) iz Gornje Koprivne kojeg su pritom lišili slobode, i koji je nakon kriminalističke obrade priznao počinjeno krivično djelo, navodi se na službenoj stranici MUP-a USK-a.

Također, nakon pribavljene naredbe za pretresanje od Općinskog suda u Cazinu izvršen je pretresa terena u neposrednoj blizini stanovanja izvršioca gdje je pronađen predmet kojom je ubio J. H. a radi se o vojnom oružju - automatskoj puški.

Predmetno lice O. F. je nakon kriminalističke obrade predato nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Naime, nakon poduzimanja daljih operativnih mjera i radnji u vezi s ovim krivičnim djelom policijski službenici Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona su zbog postojanja osnova sumnje da je počinila Krivično djelo „Sprečavanje dokazivanja“ , lišili slobode jednu žensku osobu s inicijalima O. S. (1958) iz Gornje Koprivne koja je također nakon kriminalističke obrade predana nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije