Sedam godina poslije: Uhapšen Ljubušak zbog razbojništva iz 2013. godine

0
Radiosarajevo.ba
Sedam godina poslije: Uhapšen Ljubušak zbog razbojništva iz 2013. godine
Foto: Hercegovina.info / Privođenje

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su jučer, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, zbog teške krađe uhapsili jednu osobu iz Ljubuškog inicijala M.B (1988), a koje je od ranije poznato policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

"Uhapšeni M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim osobama 17. septembra 2013. godine, u cilju sticanja protupravene imovinske koristi, otuđio vozilo sa kojim se odvezao do zlatarske radnje Perla u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju. Prilikom izvršenja razbojništva osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne povrede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i određena količinom novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bjekstvo", navode iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru pripadnici FUP-a izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i vozilo, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije