Uhapšen maloljetnik: Na YouTube kanalu napisao "Banja Luko, očekuj masakr"

4
Radiosarajevo.ba
Uhapšen maloljetnik: Na YouTube kanalu napisao "Banja Luko, očekuj masakr"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Svijeće i svijeće ispred škole u Beogradu

Policija je identifikovala maloljetnika koji je u komentaru na YouTubeu napisao "Banjaluko, očekuj masakr", a saslušan je i njegov otac.

"Policijski službenici MUP Republike Srpske identifikovali su osobu koja koristi kanal na društvenoj mreži YouTube, a koje je ispod snimka koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: “Banja Luko, očekuj masakr” – piše u saopštenju MUP RS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banja Luka, koji je djelo kvalificirao kao 'Ugrožavanje sigurnosti'.

Dragan Bursać: Dodik je dosljedan samo svom fašizmu i drugarima Čoviću i Milanoviću!

Dragan Bursać: Dodik je dosljedan samo svom fašizmu i drugarima Čoviću i Milanoviću!

U saopćenju iz MUP-a RS su dodali da su policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP u PU Banja Luka u svojstvu svjedoka na navedene okolnosti saslušali A. P. oca maloljetnika, te su od oduzeti predmeti izvršenja ovog djela.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije