Tužni ponedjeljak u Srbiji: Danas sahrana četvero djece stradale u masakru u školi na Vračaru

3
Radiosarajevo.ba
Tužni ponedjeljak u Srbiji: Danas sahrana četvero djece stradale u masakru u školi na Vračaru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Masakr u Beogradu

Tokom vikenda sahranjeno je 13 žrtava iz dva masakra koja su zavila susjednu Srbiju u crno.

U Beogradu je u subotu, 6. maja, na vječni počinak ispraćeno četvero učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" i čuvar te škole Dragan Vlahović, koji su stradali od ruke osnovca Koste K. (14).

U Malom Orašju i Mladenovcu sahranjeno je osam osoba koje je brutalno likvidirao Uroš B. (21) u krvavom piru koji je trajao satima, među kojima je i policajac Milan P., njegova sestra Kristina i drug Dalibor T.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Za dva dana u Srbiji ubijeno je 17 ljudi, a četvero djece, koje je njihov vršnjak Kosta K. (13) ubio u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, bit će sahranjeno danas.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, kazao je da će policija nakon ova dva masakra, upadati u kuće i oduzimati nelegalno oružje. 

"Mjere su takve da od sutra uzimamo nelegalno oružje kod koga ga pronađemo, a on ga ne dostavi. Imate mjesec dana da dostavite nelegalno oružje i municiju, bez ikakvog pitanja. Samo ga donesite i ostavite, bez ikakvih posljedica", rekao je Vučić sinoć za RTS

Također, đaci su se danas vratili na redovnu nastavu, osim u Osnovnoj školi na Vračaru, mjestu velike tragedije. Mjere vlade Srbije stupaju na snagu i ovog jutra se policajci raspoređuju u svih 1.800 škola u Srbiji. Bit će prisutni i na svim javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

Poznato stanje ranjene djece nakon masakra u Mladenovcu: 'Četiri pacijenta skinuta sa respiratora'

Poznato stanje ranjene djece nakon masakra u Mladenovcu: 'Četiri pacijenta skinuta sa respiratora'

Na ulazu u OŠ "Vladislav Ribnikar" su četiri policajca, a vrata škole otvaraju samo zaposleni. Nastave nema, a od danas će biti organizovan produženi boravak za đake nižih razreda, od prvog do četvrtog razreda. Nastava bi za sve učenike trebala početi u srijedu, 10. maja, sedmog dana od tragedije nezabiljžene u školama u Srbiji, prenose srbijanski mediji. 

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji. 

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Podsjetimo, u pucnjavi u Mladenovcu Uroš B. (21) je u četvrtak, 4. maja, oko 23.00 sata ubio osam osoba, a ranio 14 osoba. 

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije