Uhapšen Dragan Vučetić, bivši savjetnik Milorada Dodika

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Dragan Vučetić, bivši savjetnik Milorada Dodika
Foto: Arhiv / Dragan Vučetić

Bivši direktor poduzeća ''Nikola Tesla'' Dragan Vučetić i savjetnik Milorada Dodika uhapšen je u Bugarskoj.

Vučetić je uhapšen 16. novembra na aerodromu u Sofiji, a MUP RS je o tome obaviješten od Okružnog suda u Banjoj Luci, potvrđeno je za portal Capital.

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja.

Poljoprivrednici u FBiH suočavaju se s krizom: Farme se gase, prozvodnja pada

Poljoprivrednici u FBiH suočavaju se s krizom: Farme se gase, prozvodnja pada

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je još u junu 2015. godine izvještaj tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS protiv Vučetića zbog osnova sumnje da je kao v.d. direktora JP „Nikola Tesla” zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom preduzeću uzrokovao milionsku štetu. 

Preduzeće „Nikola Tesla” osnovano je 2012. godine sa djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Vučetić, koji je u to vrijeme bio savjetnik Milorada Dodika, tadašnjeg predsjednika RS je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila koji će od „Republike Srpske napraviti najpoželjniju destinaciju za investiranje na Balkanu“.

Narodna skupština RS je po hitnom postupku, na prijedlog Vlade, u aprilu 2013. godine dala bezuslovne garancije RS za kreditno zaduženje preduzeća „Nikola Tesla“, a tadašnji ministar finansija Zoran Tegeltija je rekao da će lično snositi odgovornost ukoliko ovaj projekat ne uspije, piše Capital.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije