Uhapšen D.P. iz Banja Luke: Pijan galamio ispred palate Milorada Dodika

Radiosarajevo.ba
Uhapšen D.P. iz Banja Luke: Pijan galamio ispred palate Milorada Dodika
Policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su jutros oko 01,30 časova, lišili slobode lice inicijala D.P. (1977) iz Banja Luke.

D.P. je uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i ometanjem ili sprečavanjem državnih organa u vršenju javnih ovlaštenja ili ne postupanju na licu mjesta po zakonitom zahtjevu ili naređenju službenog lica.

Naime, prilikom obezbjeđenja Palate Republike, policijski službenici uočili su dva lica u vidno alkoholiziranom stanju, kako se kreću iz pravca Narodnog pozorišta i tom prilikom vikom i galamom narušavaju javni red i mir.

Policijski službenici su izdali naređenje da prestanu sa vikom i galamom, te da daju na uvid lična dokument. Lica su se oglušila i nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira, a zatim su počeli vrijeđati policijske službenike.

Zatim je lice inicijala D.P. krenulo prema policijskim službenicima. Lice je zatim uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje lišeno slobode, dok se drugo lice udaljilo sa lica mjesta. 

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu količine 1,95 promila.

O svemu je obaviješten dežurni Sudija za prekršaje Osnovnog Suda Banja Luka. Rad na utvrđivanju identiteta drugog lica je u toku, a nakon kompletiranja predmeta protiv lica će biti pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja "Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje" iz člana 7. i "Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ 24. Zakona o javnom redu i miru".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije