Ugledni američki profesor Serwer: Ne čudi šta rade Dodik i Čović

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ehhh

Hahha! Klub 99! Ima li iko više promuslimanski nastrojen od te družine!? Pa, Dodik i njegova SNSD stranka nisu vodili građanski rat u Bosni! Valjda su federalne stranke SDA i HDZ stranke koje je trebalo odmah poslije Dejtona ukinuti! One još vode svoj rat u Bosni! Dok god su one na vlasti, nema prosperiteta i napretka u zemlji! One su kamen spoticanja od početka! To bi "uvažena" gospoda, ako su objektivna, trebalo da uvide!

Cccc

Kakva odvratna faca! I ovog bošnje plaćaju! Pa, zato nema vakcina! Dok bišnje plate sve strance da ih lobiraju, odoše pare!

Slava Storonci

Ima u enciklopedijama definicija naroda, pa neka "uvaženi" profesor izvoli pročitati za početak. Najprije su kolektivna prava, jer bez toga narod ne postoji. Unutar kolektivnih prava su građanska prava pojedinaca koji žive u tome kolektivitetu. Kolektiviteti se mogu udružiti, kao što smo se udružili u EU i to je sasvim OK. Ne biraju Francuzi zastupnike u parlamentu država članica, niti njihove predsjednike. Pojedini kolektiviteti (države) sami biraju svoje zastupnike u europskom parlamentu. Pojedine odluke se donose konsenzusom, a neke i kvalificiranom većinom. Predsjednici pojedinih država su najviši organ upravljanja u EU. "Donji dom" je europski parlament, gdje su artikulirana građanska prava i mnogo toga. Slično funkcioniraju i višenacionalna Švicarska i Belgija i nikome nije tijesno u tim državama. Lopovski balkanci razmišljaju drugačije i tome im plaćenik Serwer suflira bez imalo srama.

Slava Storonci

Povraća mi se na mudrovanje balkanskih političara, ali stvarno. Nikad ne propuste priliku da propuste priliku. Na taj način se ne može sačuvati niti jedna država, pa bila ona i jednonacionalna. Pala mi na pamet mantra "dvije škole pod jednim krovom". Kao da je moguće u višenacionalnoj državi imati "jednu školu pod jednim krovom". Istovremeno se traži jedno u Federaciji, a nešto sasvim drugo u RS. Ako to nije način rastiuranja BiH, onda ja ne znam...ne poznajem ništa učinkovitije. Ili ono s biranjem "vlaha" na neku od vodećih funkcija unkcija...Bezobrazluk. parexellence.

Bah

Hahha! Klub 99! Ima li iko više promuslimanski nastrojen od te družine!? Pa, Dodik i njegova SNSD stranka nisu vodili građanski rat u Bosni! Valjda su federalne stranke SDA i HDZ stranke koje je trebalo odmah poslije Dejtona ukinuti! One još vode svoj rat u Bosni! Dok god su one na vlasti, nema prosperiteta i napretka u zemlji! One su kamen spoticanja od početka! To bi "uvažena" gospoda, ako su objektivna, trebalo da uvide! ka Ehhh Uvazena gospoda ne vide dalje od Daytona. Mozda se nisu nasrkali boga iz kasicice?

Defacto

Ovo je dokaz kolika je glupost i koliko je impotentan liberalizam van SAD i VB.

JA1

Pogledaj maloumnih komentara. Vi od mrznje ne vidite dalje od nosa. Uopste ne razumijete smisao onoga sto covjek kaze. Vidi se da ste bosanci, najgluplji narod na balkanu

Haha

Ima li uvazeni profa jos kakvih muzickih zelja.

Hu Hu

Kakva odvratna faca! I ovog bošnje plaćaju! Pa, zato nema vakcina! Dok bišnje plate sve strance da ih lobiraju, odoše pare! ka Cccc Ruzniji je od onog naseg. Ali Johns Hopkins, za nepovjerovati. Reklo bi se da on nema pojma ni gdje se nalazi BiH, samo trabunja ko Maksim po diviziji. Jadni mi, stalno smo necija moneta za potkusurivanje. To je zato sto se desio odliv mozgova, a ostali idioti. Parafraziram Andrica

Gost

Još jedan UGLEDNI. Ugledan je čim priča što Bošnje vole čuti.

/ Najnovije