UETD na kongresu u Sarajevu preimenovan u UID, Bulent Bilgi novi predsjednik

AA
UETD na kongresu u Sarajevu preimenovan u UID, Bulent Bilgi novi predsjednik
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kongres u Zetri
Tokom 6. Kongresa Unije europskih turskih demokrata jučer u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samarach – Zetra za predsjednika te organizacije izabran je Bulent Bilgi.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović bili su počasni gosti jučerašnje redovnog kongresa UETD-a.

Unija je na kraju kongresa donijela i odluku o promjeni njenog imena, pa će se ubuduće zvati Unija međunarodnih demokrata (Union of International Democrats – UID).

RSE: Erdogan koristi europski vakuum na Balkanu

Dosadašnji generalni sekretar Unije Bilgi je izabran za novog predsjednika te organizacije i na toj funkciji je naslijedio Zafera Sirakayju.

“Zahvalan sam svim učesnicima kongresa, a izbor za predsjednika UID-a mi predstavlja veliku čast i veliki ponos“, kazao je Bilgi.

Ističući da je promjena naziva organizacije iz EUTD-a u UID veoma prirodan slijed dešavanja, Bilgi je kazao da će ta organizacija provoditi aktivnosti i raditi u cijelom svijetu, a ne samo u Europi kako je slučaj bio do sada.

I sam slogan jučerašnjeg kongresa glasio je Iz Europe ka svijetu.

Imena novih članova Upravnog odbora i drugih predstavnika će biti poznata u narednim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije