Udarac za Čovića: Osnovana nova stranka, Ivo Tadić izabran za predsjednika

8
Fena
Udarac za Čovića: Osnovana nova stranka, Ivo Tadić izabran za predsjednika
Foto: Fena / Ivo Tadić

Nezavisni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivo Tadić, izabran je na Utemeljiteljskom saboru Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) u Žepču za prvog predsjednika te stranke.

Tadić je do kraja prošle godine bio i predsjednik Kantonalnog odbora Hrvatske demokratske zajednice, koju je odlučio napustiti te oformiti novi, kako je istakao, ujedno i prvi politički subjekt sa sjedištem u Žepču. Tadić je naglasio kako su se na osnivanje nove stranke odlučili zbog dešavanja unutar ZDK-a i Općine Žepče.

"Naši su ciljevi da napravimo jednu demokratsku stranku, u kojoj ćemo imati mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve. Želimo sarađivati sa svim hrvatskim opozicionim strankama. Trenutno smo u vlasti u ZDK-u i želimo utjecati na sve procese, pogotovo unutar našeg kantona", kazao je Tadić.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

HDS će, najavio je Tadić, imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče i listu za Općinsko vijeće Žepča, kao u još, najmanje, dvije općine u ZDK-u. Vjerovatno će to biti općine Usora i Vareš.

HDS će, najavio je, biti 'stranka desnog centra' te će se prvenstveno zalagati za hrvatske nacionalne interese.

Utemeljenju nove stranke u Žepču, pred oko 450 izaslanika i gostiju, prisustvovali su kao gosti i rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke te Čapljinske stranke.

Za Tadićevog zamjenika izabran je Zdravko Marošević iz Vareša.

U ŽEPČU OSNOVAN HRVATSKI DEMOKRATSKI SAVEZ! Danas je u Žepču održan Utemeljiteljski sabor Hrvatskog demokratskog saveza (HDS), na kojem je izabrano rukovodstvo ove stranke. Kino sala Doma kulture Žepče je bila prepuna za oko 450 izaslanika i gostiju, među kojima su bili predsjednici HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke, te Čapljinske stranke koji su izrazili svoju podršku osnivanju i radu HDS-a. Za predsjednika HDS-a je izabran Ivo Tadić , zastupnik u Skupštini ZDŽ i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Zamjenik je Zdravko Marošević načelnik Vareša, Dopredsjednici su Anto Pešić iz Tešnja, Ante Kelavić iz Maglaja, te Valentina Trogrlić, dr. Antonio Šimunović (ministar u Vladi ZDŽ) i Andrej Kajić iz Žepča. Izabrano je još 14 članova Predsjedništva stranke, Glavni odbor HDS-a od 39 članova te Nadzorni odbor. HDS je nastao kao izraz potrebe hrvatskoga naroda na prostoru Ze-do županije za političkom alternativom dugogodišnjem jednoumlju, apsolutizmu ali i degradaciji i urušavanju svih temeljnih vrijednosti, institucija i političkog sustava, te onoga što je trebalo biti moderno i demokratsko društvo. HDS će imati svoje liste na prestojećim lokalnim izborima u gotovo svim općinama ZDŽ te kandidata za načelnika općine Žepče. Prethodnih dana završena je javna internet anketa, prema kojoj je HDS vodeća stranka u Žepču, čija će se podrška nakon ovog Sabora nedvojbeno još uvećati. @pratitelji

Posted by HDS Hrvatski demokratski savez on Sunday, February 11, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije