Učenica bošnjačke nacionalnosti napadnuta pred školom u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Učenica bošnjačke nacionalnosti napadnuta pred školom u Srebrenici
FOTO: Facebook / Djevojcica napadnuta u Srebrenici

Novi slučaj nacioanlane netrpeljivosti desio se u četvrtak, 20. februara, u Srebrenici.

Kako je na svom Facebook profilu objavio Adnan Delić, učenica devetog razreda osnovne škole u Srebrernici F.S. napadnuta je pri povratku kući.

Adnanu su se javili roditelji djevojčice kazavši kako su njihovu kćerku učenici zaustavili i maltretirali. Njih deset ju je okružilo ne dajući joj da ide kući.

Kako je navela njena majka, djevojčicu su prvo provocirali zbog toga što je pokrivena, a onda su je na putu prema kući zaustavili i maltretirali

Cijeli slučaj, kako su kazali, preuzela je policija i socijalna služba.

Danas se očekuje se više detalja, a prema informacijama do kojih je došao Preporod.info, riječ je o istim dječacima koji su prije nekoliko dana dospjeli na naslovnice zbog veličanja četništva.

Mnogi Srebreničani na društvenim mrežama iskazali su riječi podrške porodici, ali i iskazali zabrinutost i razočarenje odnosom naspram djece i roditelja iz manjeg bh. entiteta.

Jedan od njih je i srebrenički imam Ahmed ef. Hrustanović.

Podsjetimo, nedavno je u javnost dospjela fotografija učenika odjevenih u srbijansku tradicionalnu nošnju s porukom: Braća četnici!

Srebrenica: Djeca veličala četnike u školskoj učionici!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije