U zatvoru u Zenici umro policajac koji je osuđen za ubistvo sina u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
U zatvoru u Zenici umro policajac koji je osuđen za ubistvo sina u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

Mujaga Ivazović, penzionisani policajac, koji je osuđen na šest godina zatvora, nakon što je u aprilu 2019. ubio sina u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Ivazović je preminuo jučer, u 69. godini života.

Prve informacije navode da je Ivazović preminuo usljed zatajenja srca.

Podsjetimo, već nakon hapšenja je Ivazović imao infarkt.

Umro je u KPZ Zenica. 

Kako se navelo u presudi, Ivazović se "kobne večeri", a nakon kraće prepirke sa sinom, zaključao u spavaću sobu i nakon što je Semir tijelom izbio vrata, uzeo pištolj ispod jastuka i ispalo jedan hitac u sina.

Prema istim navodima, Semir je nakon ranjavanja krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak, te još jedan kada je Semir pobjegao u kuhinju.

Usto, okrivljeni se teretio i da je neovlašteno držao pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom. Prilikom odmjeravanja visine kazne, Sud je u obzir uzeo olakšavajuće okolnosti – neosuđivanost, životnu dob i loše zdravstveno stanje, te bitno smanjenu uračunljivost okrivljenog. Kao otežavajuće cijenio je okolnost da je okrivljeni ispalio tri hica, te činjenicu da je Semir bio mlađe životne dobi (37).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije