U velikoj akciji na području BiH uhapšeno 19 osoba, pretresi na 50 lokacija

0
Radiosarajevo.ba
U velikoj akciji na području BiH uhapšeno 19 osoba, pretresi na 50 lokacija
Arhiv / Droga zaplijenjena u akciji Storage 1

U akciji Storage 2, koja se sprovodi na području bh. entiteta Republika Srpska, pripadnici MUP-a RS do sada su uhapsili 19 osoba.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba pretresi se vrše na 50 lokacija u pet bh. gradova - Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Srpcu i Bijeljini.

"Akciju Storage 2 sprovode policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Državne agencije za istragu i zaštite BiH (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva BiH", potvrđeno je iz MUP-a RS.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Akcija se sprovodi s ciljem hapšenja više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu izvršili brojna krivična djela u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga, oružja i vojne opreme, te krijumčarenjem ljudi.

Do sada su uhapšene osobe inicijala - V.U., M.G., S.D., S.V., G.V., A.V., F.M., G.G., D.K, D.R., D.V., K.B., R.N., S.N., N.I., D.G., D.T., N.T., i R.L.

Podsjetimo, u akciji Storage 1 u oktobru prošle godine u Mađarskoj, u blizini Budimpešte uhapšen je državljanin BiH (71) u čijem kamionu je pronađeno oko osam kilograma skanka.

Sa državljaninom BiH bila su i dva Mađara kod kojih je u naknadnim pretresima pronađeno više od 91.927.900 forinti (cca 250.000 eura).

Droga zaplijenjena u akciji Storage 1 - undefined

Arhiv: Droga zaplijenjena u akciji Storage 1

Na dvije lokacije naknadnim pretresima pronađeno je 90 kilograma skanka.

Državljanin BiH uhapšen je zbog nedozvoljene trgovine drogom, kao i dvojica saučesnika iz Mađarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije