U većem dijelu BiH upaljen narandžasti meteoalarm

Radiosarajevo.ba
U većem dijelu BiH upaljen narandžasti meteoalarm
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zimska idila u Sarajevu

Meteoalarm izdao je narandžasto upozorenje za veće područje Bosne i Hercegovine.

Žuti meteoalarm zbog izrazito niskih temperatura, upaljen je za područja Banja Luke, Bihaća i Prijedora.

Zbog jakog vjetra i sniježnih padavina, narandžasto upozorenje upaljeno je za regije Foče, Livna, Mostara, Prijedora, Sarajeva, Višegrada, Trebinja i Tuzle. 

Narandžasti meteoalarm znači da je vrijeme opasno. 

"Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela", navodi se na stranici meteoalarm.eu. 

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremena slaba kiša ili susnježica. U planinskim djelovima Hercegovine i sa snijegom.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini i pojačan, na momente i sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije