Danas i snijeg i kiša: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna 3 dana

Radiosarajevo.ba
Danas i snijeg i kiša: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna 3 dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Prošetali smo Sarajevom

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni poveremeno i sa slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan Sedlo -6, Sokolac -5, Bugojno -4, Bihać, Gradačac, Jajce, Sarajevo i Tuzla -3, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik -2, Banja Luka i Grude 2, Mostar 4, Široki Brijeg i Trebinje 5, Neum i Stolac 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su loše. Niske jutarnje temperature i promjenljivo vrijeme, kod osjetljivih osoba uzrokovat će pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova i nesanice. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odjevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. 

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremena slaba kiša ili susnježica. U planinskim djelovima Hercegovine i sa snijegom. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini i pojačan, na momente i sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

Subota: U Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana malo do umjereno oblačno. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Tokom dana padavine postepeno slaba i prestaju. Poslije podne razvedravanje u Krajni, a prema kraju dana i u večernjim satima u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -6 do 0, na jugu od 3 do 8 stepeni.

Nedjelja: Jutro hladno sa mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Krajem dana porast oblačnosti u Hercegovini može uvjetovati slabu kišu. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na planinama do -13, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -2 do 5, na jugu od 4 do 8 stepeni.

Ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima sa kišom u Hercegovini. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U Bosni susnježica i snijeg, a u sjevernim i sjeverozapadnim područjima i sa kišom. U Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu do 8 stepeni javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije