U toku štrajk upozorenja ljekara i stomatologa u FBiH

Fena
U toku štrajk upozorenja ljekara i stomatologa u FBiH
/ Foto: Fena
Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH najavio je za danas polusatni štrajk upozorenja u svim zdravstvenim ustanovama na području FBiH gdje je sindikat ljekara organiziran.

S obzirom na stalna odgađanja početka pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, s jedne strane, te Federalnog ministarstva za zdravstvo i kantonalnih ministarstava s druge strane, Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije, u skladu s odlukom Skupštine Sindikata, organizirao je današnji štrajk upozorenja u terminu od  10.00 do 11.00 sati u trajanju od pola sata u zdravstvenim ustanovama na području FBiH.

"Ovo je samo štrajk upozorenja sa samo jednim zahtjevom da se otpočnu pregovori sa Sindikatom o kolektivnom ugovoru u zdravstvu. Nikakve druge zahtjeve nemamo, ništa drugo ne prejudiciramo, samo tražimo jednu stvar, da se otpočnu pregovori s nama", kazao je Feni predsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH dr. Rifat Rijad Zaid.

Naš zahtjev se temelji na onome što smo ranije već dobili, a to je reprezentativnost iz oblasti djelatnosti doktora medicine i stomatologije i iz te reprezentativnosti proizlazi da mislimo da je Ministarstvo za zdravstvo dužno i da pregovara s nama, dodao je dr. Zaid.

Istaknuo je da će današnji polusatni štrajk upozorenja, biti organiziran na teritoriji Federacije BiH gdje je Sindikat organiziran.

"Kada je u pitanju Kanton Sarajevo, bit će u svim domovima zdravlja, Općoj bolnici, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i drugim zdravstvenim ustanovama", kazao je dr. Zaid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije