Federacija BiH dobila novu vladu: Nakon DF-a i zastupnici SDA napustili sjednicu

5
A. S.
Federacija BiH dobila novu vladu: Nakon DF-a i zastupnici SDA napustili sjednicu
Foto: Dž.K., N.G. / Radiosarajevo.ba / Današnji protesti u Sarajevu

Po usvajanju dnevnog reda na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH sa jednom tačkom, izglasavanjem nove Vlade Federacije BiH pred zastupnike je izašao Nermin Nikšić (SDP), kandidat za premijera Federacije BiH, kako bi pročitao ekspoze.

Sa 51 glasom za, jedan suzdržan i dva protiv - potvrđena je nova Vlada Federacije BiH na čelu sa Nerminom Nikšićem.

Članovi nove vlade sada kreću da polože zakletvu.

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Nešto ranije zastupnici SDA napustili su sjednicu, nakon čega je predsjedavajuća zaključila raspravu i pozvala zastupnike da glasaju.

Zastupnik SDA Salko Zildžić kazao je da želi poselamiti “hrvatsko cvijeće”, odnosno muslimansku elitu spremnu da bude sluga u ovoj vladi. 

“Ne bi imali priliku ovako glasati da nije Djeda Mraza, čika herr Schmidta, visokog predstavnika za HDZ. HDZ predstavlja većinsku volju hrvatskog naroda. Želim im sreću da kada se vrate u svoje sredine da objasne zašto su podigli ruku. Po glasovima ne biste mogli biti ni vijećnici”, istakao je Salko Zildžić.

Kako javlja novinar portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo dočekan je aplauzom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije