!/ U toku pretresi objekata u Luksemburgu: Evo ko je predmet istrage Tužilaštva BiH

08. 12. 2021. u 10:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburg, vrše pretrese objekata koji koristi osoba koja je pod istragom Tužilaštva BiH.

Osumnjičena osoba pod istragom je Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH.

"Također, protiv navedenog osumnjičenog, u proteklom periodu zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruženja u BiH.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se partnerskim institucijama Luksemburga i EU, na pomoći i asistenciju u ovom krivičnom predmetu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Udruženje BH novinari su se oglasili i najoštrije osudili huškačku retoriku koju prema brojnim bh. novinarima i medijima u svojim Facebook postovima koristi Jasmin Mulahusić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)