Koja će biti cijena ruskog gasa za bh. građane: Pregovori u toku

3
Radiosarajevo.ba
Koja će biti cijena ruskog gasa za bh. građane: Pregovori u toku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

Direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Slavo Krajišnik potvrdio je da su u toku pregovori u vezi sa cijenom ruskog gasa za građane u BiH.

Krajišnik je naveo da je za potrošače gasa u Srbiji odlična vijest da je cijena ruskog gasa za njih za narednih šest mjeseci ostala nepromjenjena.

“Što se tiče nas, u toku su pregovori koje za tržište u BiH vode 'Energoinvest' iz Federacije BiH i 'Gas-Res' iz RS sa isporučiocima i treba da budu okončani prije Nove godine", rekao je Krajišnik, piše Srpskainfo.com.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

On je napomenuo da se u ovom trenutku ne može reći kakav bi ishod pregovora mogao da bude.

Prirodni gas za potrošače u RS obezbjeđuje preduzeće 'Gas-Res' Banja Luka, koje ima direktni ugovor sa 'Gasprom eksportom'.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon nedavnog sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju saopštio da će za građane Srbije cijena ruskog gasa narednih šest meseci ostati nepromjenjena i iznositi 270 dolara za 1.000 metara kubnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije