U susret Povorci ponosa: Na sarajevskim ulicama sve vrvi od policije

0
Radiosarajevo.ba
U susret Povorci ponosa: Na sarajevskim ulicama sve vrvi od policije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici policije na ulicama

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas će biti domaćin treće po redu Povorke ponosa koja se održava u našoj zemlji.

Pod sloganom "Porodično okupljanje" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je zakazan za 17 sati.

Nešto ranije u periodu od 15 do 17 sati, učesnici će se okupiti ispred Vječne vatre nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 20 sati.

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ranije su istakli kako će i ove kao i prethodnih godina učiniti sve kako bi Povorka prošla u najboljem mogućem redu.

Sarajevo je spremno za treću Povorku ponosa

Sarajevo je spremno za treću Povorku ponosa

S tim u vezi, bit će angažovan veliki broj policijskih snaga koje će biti raspoređene širom grada.

"Obzirom da je 25. juna planirano održavanje javnog skupa u pokretu, 'BH povorka ponosa 2022', te da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Zbog ove manifestacije doći će do izmjene režima saobraćaja. Ruta kretanja povorke je Vječna vatra - Ulica Maršala Tito - Zmaja od Bosne - bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja iz pravca Starog Grada prema Novom Sarajevu je: Mula Mustafe Bašeskije (kod Katedrale) - Petrakijina - Mehmed Paše Sokolovića - Čekaluša - Bolnička - Stjepana Tomića - Tunel Ciglane - Halida Kajtaza - Zmaja od Bosne (kod Ambasade SAD).

Saobraćaj će biti obustavljen na relaciji: Vječna Vatra - Titova - Zemaljski muzej.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je danas veliki broj pripadnika policije na ulicama bh. prijestolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije