Uskoro tradicionalni skokovi na Bentbaši: U toku čišćenje korita Miljacke

2
Radiosarajevo.ba
Uskoro tradicionalni skokovi na Bentbaši: U toku čišćenje korita Miljacke
Foto: Općina Stari Grad / Čišćenje Miljacke

U subotu će se na Bentbaši održati sportsko-turistička manifestacija „Bentbaša Cliff Diving 2021“, a Općina Stari Grad pružila je podršku održavanju ovog događaja pripremom korita Miljacke za predstojeće skokove.

Biće to sedmi put da se u našoj općini održava ovo takmičenje, a podrška lokalne zajednice nije izostala ni ove godine, te je odlukom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića finansirano čišćenje i produbljavanje korita rijeke Miljacke, te izvršeno uređenje okolnog prostora.

„Produbljenje korita se radi zbog sigurnosti takmičara. To je neophodno zbog nanosa Miljacke tokom zimskog perioda, zbog ćega se taložio mulj. Trenutna dubina je 2.80 metara, a sa produbljenjem dubina će biti više od tri metra, što je sasvim dovoljno za visinu od 18 metara sa koje se skače. Ujedno,čisti se i korito rijeke tako da u subotu sve bude reprezentativno i spremno za ljude koji budu tu“, kazao je Bajrić.

Osim toga, općinsko Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, putnih pojaseva i javnih površina izvršilo je čišćenje, uređenje i košenje rastinja na prilaznom putu ka brani Bentbaša.

Čišćenje Miljacke - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Čišćenje Miljacke

„Bentbaša Cliff Diving“se organizuje od 2015. godine, a ove godine svoje učešće u takmičenju najavilo je 15 skakača iz Bosne i Hercegovine i regiona. Skokovi na Bentbaši će biti održani u subotu, 07. augusta, 2021. godine, uz poštivanje mjera uvedenih zbog pandemije COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije