Olovo / U SRC Ajdinovići hranom se otrovalo 20 djece? Sumnja se na salmonelu

22. 08. 2019. u 10:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Najmanje 20 mladih sportista, koji su proteklih dana boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova, sinoć i jutros su hitno prebačeni na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz više izvora.

Riječ je o djeci uzrasta 14 i više godina koji su u ovom sportsko-rekreativnom centru kod Olova boravili na rukometnom kampu.

"Upravo sam obišla sina u bolnici nakon što mi je javljeno da naša djeca idu prema ovoj ustanovi. Koliko sam uspjela saznati djeca su imala simptome trovanja hranom. Moj sin se žali na bolove u stomaku, povraćanje i dijareju. Sumja se na salmonelu”, kazala nam je majka jednog mališana.

Kontaktirali smo i Sportsko-rekreativnog centra Ajdinović, a Amer Čulo nam je kazao da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri.

“U centru imamo 300 osoba na noćenju. Od njih 300, 11 djece prijavilo je povraćanje. Prvo su smješteni u Domu zdravlja u Olovu, pa su poslani u KCUS. Oko 12 sati očekujemo dolazak Kantonalne inspekcije iz ZDK, a čekamo i ljekarske nalaze iz Sarajeva”, kazao je Čulo za Radiosarajevo.ba.

On je dodao da je preuranjeno govoriti o trovanju salmonelom.

“S obzirom na to da je riječ o mladim sportistima, djeca su pila hladnu Cedevitu i druge sokove. Na meniju su bili i ćevapi, a moguće je i da je u pitanju sunčanica”, dodao je Čulo za naš portal.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA