Akcija "Pravda": Uhapšen Sead Hadžić zamjenik direktora Agencije za forenziku

E. H.
Akcija "Pravda": Uhapšen Sead Hadžić zamjenik direktora Agencije za forenziku
Radiosarajevo.ba / Arhiv / Ilustracija
Sead Hadžić, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja u Bosni i Hercegovini uhapšen je u srijedu, 29. marta u okviru velike policijske akcije "Pravda".

Hadžića su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, a vrlo brzo on je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, što je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica ovog Tužilaštva.

"Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo 'pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela', a on se trenutno nalazi u nadležnosti Tužilaštva KS-a, gdje će biti zadržan 24 sata. U tom zakonskom roku, nakon ispitivanja, postupajući tužilac će odlučiti o poduzimanju daljih mjera prema osumnjičenom", istakla je glasnogovornica Bavčić.

Podsjećamo, hapšenja u okviru akcije "Pravda" počela su još u novembru mjesecu prošle godine, kada je uhapšen bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH Alija Delimustafić, ali i mnogi drugi akteri ovog slučaja. Svi oni s esumnjiče za krivična djela organizirani kriminal, u vezi sa zloupotrebom položaja, prevarom, pranjem novca i povredom zakona.

Zanimljivo je da je Hadžić uhapšen istog dana kada je Kantonalni sud Sarajevo po drugi put pustio na slobodu Delimustafića, o čemu smo ranije pisali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije