U Sarajevu promotivna vožnja tramvajem "I feel Slovenia"

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu promotivna vožnja tramvajem "I feel Slovenia"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U Sarajevu vožnja tramvajem "I feel Slovenia"

U Sarajevu je danas upriličena promotivna vožnja tramvajem "I feel Slovenia" u okviru obilježavanja 30. godišnjice nezavisnosti Republike Slovenije, javlja Anadolu Agency (AA).

Promotivna vožnja tramvajem organizovana je za privrednike, predstavnike medija i članove slovenske zajednice koja živi u Sarajevu.

Ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijan Sedar istakao je da je ovo samo nastavak promotivne vožnje koja je prvi put organizovana 1. oktobra 2021. godine, a u kojoj su učestvovali ambasadori i šefovi misija.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U Sarajevu vožnja tramvajem

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: U Sarajevu vožnja tramvajem "I feel Slovenia"

"Ovo je bila vožnja sa našim privrednim slovenačkim investitorima u Bosni i Hercegovini. Nama je jako značajno da imamo saradnju između ambasade i svih koji su prisutni ovdje u svrhu obilježavanja 30. godišnjice nezavisnosti Republike Slovenije i drugoga predsjedavanja Slovenije Vijećem Evropske unije. Također, sutra se u Sloveniji održava vrlo značajan samit EU-a i zemalja Zapadnog Balkana i na ovom samitu će se potvrditi evropska budućnost zemalja i dogovoriti neke sektorske mjere za unapređenje svih zemalja regiona", kazao je Sedar.

Dodao je da je promotivna vožnja tramvajem "I feel Slovenia" i u svrhu podrške samitu koji će se održati na Brdu kod Kranja.

Istakao je da je ekonomska saradnja između zemalja u regiji vrlo važna zbog budućnosti.

"Ekonomska saradnja u regiji je važna jer će se ona nastaviti i kada sve zemlje uđu u Evropsku uniju. Više razmjene, bolji standard života", kazao je ambasador Slovenije.

U Sarajevu vožnja tramvajem

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: U Sarajevu vožnja tramvajem "I feel Slovenia"

Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav osiguranja Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo što su jedan od partnera u organizaciji ovog projekta.

"'I feel Slovenia' je projekat koji će donijeti ne samo dobre rezultate za promociju Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini nego i za slovenačke kompanije koje rade u BiH. Ovakvi projekti su uvijek poželjni", rekao je Galijatović, koji je potom čestitao 30. godišnjicu nezavisnosti Republike Slovenije svim građanima te zemlje.

Jure Peljhan, član Uprave NLB Banke, također jedan od partnera koji su podržali projekat, podsjetio je da je ova banka prisutna u Bosni i Hercegovini oko 20 godina.

"Podržavamo ovaj skup ambasade za povezivanje slovenačkih firmi i zajedničku promociju i tu smo da rastemo zajedno kao čitava privreda u Bosni i Hercegovini. Ekonomska saradnja je veoma značajna zbog prošlosti jer dobro se znamo. Naše veze između Slovenije i Bosne i Hercegovine imaju veoma dugu tradiciju i mislim da je to veoma bitno za budući razvoj naših zemalja", kazao je Peljhan.

U Sarajevu vožnja tramvajem

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: U Sarajevu vožnja tramvajem "I feel Slovenia"

Ambasada Republike Slovenije je u petak, 1. oktobra 2021. godine, povodom obilježavanja 30 godina nezavisnosti Republike Slovenije i drugog predsjedavanja Republike Slovenije Vijećem Evropske unije, započela tromjesečnu promocijsku kampanju "I FEEL SLOVENIA" na tramvaju u Sarajevu i autobusima u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru. Ovo ujedno predstavlja i doprinos slovenske ambasade Evropskoj sedmici mobilnosti.

Za uspješnu realizaciju ove promocijske kampanje su također zaslužne slovenačke kompanije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini: Petrol BH Oil Company d.o.o., NLB Banka a.d. Banja Luka, NLB Banka d.d. Sarajevo, Mercator BH d.o.o., Triglav Osiguranje d.d., Triglav Osiguranje a.d., Alpina BH d.o.o., JUB d.o.o., Krka d.d. predstavništvo u Sarajevu.

Promocijska kampanja u četiri bh. grada – Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru - trajat će do kraja ove godine.

Saradnja sa srednjoškolcima

Ambasada Republike Slovenije je tokom ove promotivne kampanje ostvarila suradnju sa Srednjom ugostiteljsko-turističkom školom. Pod vodstvom direktora Ensara Kokora i profesora Alje Muhovića, učenici ove škole pomogli su u realizaciji koktela za zvanice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije