Tramvaj "I Feel Slovenia" započeo svoju vožnju Sarajevom

Radiosarajevo.ba
Tramvaj "I Feel Slovenia" započeo svoju vožnju Sarajevom
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Promotivna vožnja tramvajem u Sarajevu

Povodom 30 godina nezavisnosti Republike Slovenije i drugog predsjedavanja Republike Slovenije Vijećem Evropske unije,Ambasada Republike Slovenije je 1. oktobra 2021. godine započela tromjesečnu promocijsku kampanju "I FEEL SLOVENIA". 

Ovaj natpis našao se na jednom tramvaju u Sarajevu i autobusima u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru. Ovo ujedno predstavlja i doprinos slovenske ambasade Europskoj sedmici mobilnosti.

Tom prilikom je organizirana prva promotivna vožnja brendiranim tramvajem za ambasadore, šefove misija međunarodnih organizacija akreditiranih u Bosni i Hercegovini i visoke državne predstavnike u Bosni i Hercegovini.

Premijer liga BiH: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, na programu još dvije utakmice

Premijer liga BiH: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, na programu još dvije utakmice

Ambasadori i šefovi misija su se 1. oktobra 2021. godine u 8:15 sati okupili ispred slovenske ambasade na privremenoj tramvajskoj stanici "I FEEL SLOVENIA".

Nakon vožnje tramvajem uslijedio je prijem u Dvorani Ambasade Republike Slovenije, Ivana Kobilca.

Za ugostiteljsku uslugu se su se pobrinuli vrijedni učenici JU Srednje ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva kojima je ambasador Damijan Sedar i kompletan kolektiv slovenske ambasade naročito zahvalan kao i vodstvu škole.

"Nadamo se da će se uspješna saradnja nastaviti i ubuduće, te da će u svrhu dobivanja dodatnog i jedinstvenog iskustva učenici pripremati catering i učestvovati na diplomatskim događajima. Za uspješnu realizaciju ove promocijske kampanje su također zaslužne slovenačke kompanije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini; Petrol BH Oil Company d.o.o., NLB Banka a.d. Banja Luka, NLB Banka d.d. Sarajevo, Mercator BH d.o.o., Triglav Osiguranje d.d., Triglav Osiguranje a.d., Alpina BH d.o.o., JUB d.o.o. Ambasada Republike Slovenije se zahvaljuje svima koji su omogućili realizaciju promocijske kampanje koja će se odvijati u četiri grada do kraja ove godine", saopćeno je iz Ambasade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije