U Sarajevu uhapšena dva dilera: "Palo" pet kilograma droge

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšena dva dilera: "Palo" pet kilograma droge
Foto: FUP / Pronađena droga

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 4. 4. 2019. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajeva, lišili slobode dva lica sa područja Zeničko-dobojskog Kantona inicijala S.E. (1981.) i F.G. (1987.), a vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Radi se o licima koja su od ranije poznata policijskim organima, te osuđivana za ista krivična djela, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

"U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres p.m.v. koje su koristili osumnjičeni, kojom prilikom su pronašli i oduzeli cca. 5 kg. nn materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Spid'.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije