U Sarajevu 20 novih slučajeva zaraze, jedan pacijent preminuo

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu 20 novih slučajeva zaraze, jedan pacijent preminuo
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Podhrastovi

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

To je rezultat testiranja 242 uzorka, prikupljena 02. i 03. oktobra ove godine, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od ovog broja novozaraženih, njih 14 odnosno 70 posto pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od posljednjeg izvještavanja, potvrđen je oporavak 25 osoba, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo trenutno 227 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Podhrastovi na liječenju se nalazi 41 pacijent, od kojih jedan koriste potporu respiratora pri disanju, dok je također jedan otpušten sa ovog bolničkog liječenja.

Nažalost jedan pacijent je preminuo, pa je ukupni broj smrtnih ishoda uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID - 19 povećan na 83.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 537 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je zaraza novim koronavirusom kod 4.705 osoba, dok su do sada ukupno oporavljene 4.395 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije