U Sarajevu ponovo kreće akcija uklanjanja neregistrovanih vozila s javnih površina

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu ponovo kreće akcija uklanjanja neregistrovanih vozila s javnih površina
Foto: KJKP RAD / Neregistrovana vozila, garaža na Dobrinji

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović i pomoćnik ministra Muhamed Bekto održali su danas sastanak sa Upravom KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo.

Uprava preduzeća upoznala je ministra o aktivnostima koje realizuje "RAD" sa Češkom razvojnom agencijom (People in Need), u sklopu kojih se u novembru očekuje dopremanje dodatne infrastrukture od 1.000 reciklažnih kontejnera, 5.000 kanti i 2.000 kompost-kontejnera namijenjenih za individualne stambene objekte.

Građani će imati mogućnost da pored reciklažnih sirovina izdvajaju i zeleni otpad iz bašti, voćnjaka i vrtova, te proizvode kompost koji će koristiti kao prirodno đubrivo za uređenje svojih vrtova.

Parking papci veliki problem Sarajeva: "Da imamo još tri pauka, malo bi bilo"

Parking papci veliki problem Sarajeva: "Da imamo još tri pauka, malo bi bilo"

Planirano je i dopremanje opreme koja će biti instalirana na reciklažno dvorište na području jedne od općina u Kantonu Sarajevo.

Na današnjem radnom sastanku dogovoreno je da se u narednom periodu ugrade rampe na pet garaža koje se nalaze u Saraj Polju. Vrijednost projekta je 100.000,00 KM.

Do kraja 2022. godine planirano je da bude otvoren Centar za potrošače u krugu preduzeća "Rad" u ulici Paromlinska br. 57. Vrijednost projekta je 203.000 KM.

Prošloga mjeseca raspisan je i tender za izradu proejkta sanacije pet garaža u naselju Saraj Polje, te nakon nakon okončanja tenderske procedure, naredne godine će se krenuti sa sanacijom.

Najavljeno je i da se kreće sa uklanjanjem neregistrovanih, napuštenih i havarisanih vozila sa garaže br. 1, u ulici Bulevar Mimara Sinana u naselju Dobrinja I, Općina Novi Grad Sarajevo koja su uklonjena ranije, kako bi građani garažu mogli koristiti.

Obavjestili su građane da će ponovo biti pokrenuta akcija uklanjanja neregistrovanih, napuštenih i havarisanih vozila sa javnih površina, o čemu će više informacija biti poznato u nekoliko narednih dana.

Podsjećamo, na garaži javnog preduzeća "Rad" u naselju Dobrinja I već mjesecima se nalaze vozila koja su ranije uklonjena sa javnih površina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije