U Sarajevu otvoren i treći drive-in punkt

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu otvoren i treći drive-in punkt
FOTO: Radiosarajevo.ba / Drive-in punkt

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, JU Dom zdravlja KS u ponedjeljak, 20. septembra 2021. godine, otvorila je treći po redu drive in punkt za testiranje na COVID-19 u Domu zdravlja Vogošća, tačnije u okviru lokaliteta COVID ambulante Semizovac.

"Drive-in na teritoriji Općine Vogošća radit će svakim danom, uključujući i subotu i nedjelju, od 7.30 do 20.00 sati i testirat će pacijente sa sumnjom na COVID-19 sa područja Vogošće i Ilijaša", pojasnio je prof. soc Arman Šarkić iz Press službe Domova zdravlja KS.

Bitno je napomenuti da će se testiranja na drive-in punktovima Vogošća, lokalitet Mosta Suade i Olge i Ilidža, isključivo raditi pacijentima sa sumnjom na koronavirus koji dolaze u motornim vozilima.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Arman Šarkić - undefined

PrtScr: Arman Šarkić

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su 324 osobe (jučer 431) pozitivne na koronavirus.

Testirano je ukupno 1.557 uzorka (jučer 1.749).

Prema prikupljenim podacima i retroaktivnim prijavama, danas su, na žalost, evidentirana čak 44 smrtna slučaja (jučer 24) u našoj zemlji.

U FBiH su zabilježena 243 (jučer 196) pozitivna slučaja, u RS-u 76 (jučer 230), a u Brčkom pet novozaraženih osoba (jučer također pet).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije