U Sarajevu opet hladnije nego na Bjelašnici: Kakvo će vrijeme biti do četvrtka

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu opet hladnije nego na Bjelašnici: Kakvo će vrijeme biti do četvrtka
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -11 stepeni, Bijeljina -7, Doboj, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Zvornik -6, Bugojno, Gradačac, Ivan-sedlo i Sarajevo -4, Bjelašnica i Goražde -3, Jajce i Kupres -2, Banja Luka i Drvar -1, Livno i Sanski Most 0, Bihać 1, Trebinje 3, Mostar 5, Neum 8, Stolac 13 stepeni.

Atmosferski tlak je u Srajevu iznosio 956 milibara, za 14 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Jutro s mrazom i maglom. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevne temperatura od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 stepeni. U Sarajevu sunčano. U jutarnjim satima u kotlinskim dijelovima grada magla ili sumaglica. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 6 do 11, na jugu od 10 do 15 °C.

U srijedu pretežno sunčano. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 2 do 6, na jugu od 8 do 13 °C.

U četvrtak sunčano. Jutro s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od -1 do 3, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije