U Sarajevu oblačno i hladno, evo kakvo nas vrijeme očekuje u BiH

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu oblačno i hladno, evo kakvo nas vrijeme očekuje u BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Zima u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -15; Ivan-sedlo -10; Bugojno -9; Sarajevo -8; Livno i Sanski Most -7; Zenica -6; Banja Luka, Bihać i Tuzla -5; Gradačac i Grude -4; Mostar -3; Neum 0°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 5hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Biometeorološka prognoza: Mada će i drugi dan vikenda proteći u zimskom ambijentu, opšta slika djelimično će se popraviti, uz nešto stabilnije vremenske prilike i sunčane intervale. U Bosni, većim dijelom dana preovladavaće sjeverno strujanje koje će dodatno pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti i primjereno se odjenuti prilikom boravka na otvorenom. U Hercegovini će biti malo ugodnije, sa dužim sunčanim periodima, pri tome uz buru koja će povremeno praviti probleme osjetljivim osobama.
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg, a poslije podne i na sjeveru Hercegovine je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -4°C.
U ponedjeljak, 18.01.2021, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.
U utorak, 19.01.2021, u Bosni i Hercegovini se prognozira mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.
U srijedu, 20.01.2021, pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije