U Sarajevu jutros ista temperatura kao u Mostaru i Čapljini

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros ista temperatura kao u Mostaru i Čapljini
Jutros je u Krajini pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima naše zemlje vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 1; Bugojno, Kupres 4; Livno 5; Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica 6; Doboj, Srebrenica, Zvornik 7; Banja Luka 8; Bijeljina, Ivan Sedlo, Mostar, Sarajevo, Čapljina 9; Trebinje 12; Bihać, Gradačac 15; Neum 16.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva će biti ugodnije, a u drugom dijelu dana opšta slika će se djelimično pogoršati pod uticajem izraženijeg južnog strujanja. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva postepeni porast naoblake, što ponegdje u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne može usloviti pljusak kiše. Vjetar, slab do umjeren, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 18 do 24 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 21 °C.

U ponedjeljak jutro na jugu Hercegovine pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje sunčano.Tokom dana umjeren porast naoblake, što u Hercegovini i na jugozapadu Bosne može usloviti pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 17 do 23 °C. 

U utorak prije podne umejreno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 14 do 20 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 13 do 19 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana prestanak padavina. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije