U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Evo i prognoze za naredne dane

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Evo i prognoze za naredne dane
Jutros je u centralnim i sjevernim područjima bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -11 stepeni, Goražde -10, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno -7, Jajce, Sarajevo i Zenica -6, Drvar -5, Srebrenica, Stolac i Tuzla -4, Sanski Most -3, Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Doboj i Zvornik -2, Bijeljina, Gradačac i Prijedor -1, Trebinje 0, Mostar 2 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u Hercegovini, zapadnim i istočnim područjima Bosni prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno. Vjetar, slab, uglavnom zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od -2 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 9 do 15 °C.

Petak: Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 10 do 16 °C.

Subota: Oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne obilnije padavina. Jutarnje temperature od 5 do 12, na jugu do 14, a dnevne od 11 do 18 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije