U Sarajevu jutros 9 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 9 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do petka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šetnja sunčanim Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sanski Most i Sokolac 5, Gradačac, Ivan Sedlo, Prijedor i Tuzla 6, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Srebrenica i Trebinje 7, Bugojno, Stolac, Zenica i Zvornik 8, Sarajevo i Široki Brijeg 9, Grude 10, Mostar 12, Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prognoza je nešto lošija u odnosu na proteklih par dana. Povećana naoblaka i povremene, ne suviše jake padavine, uzrokovaće manje tegobe kod osjetljivih osoba. Tokom dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, izraženije u unutrašnjosti, obzirom da će temperature opasti, a osjet hladnoće se pojačati usljed sjevernog strujanja. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa slabom kišom. U višim planinskim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu do 15 stepeni. U Sarajevu oblačno. Tokom dana i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, u Krajini i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije