U Sarajevu jutros 8 stepeni: Objavljena prognoza do utorka, evo kad će biti kiše

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 8 stepeni: Objavljena prognoza do utorka, evo kad će biti kiše
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Most na Čobaniji

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -1; Livno 0; Sanski Most 1; Bihać i Bjelašnica 2; Bugojno i Prijedor 3; Banja Luka 4; Ivan Sedlo i Jajce 5; Grude 6; Široki Brijeg i Zenica 7; Doboj, Sarajevo i Tuzla 8; Bijeljina, Gradačac i Stolac 9; Mostar i Trebinje 11; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 10hPa je ispod normale i raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada bez izrazitih promjena tokom dana i sa još uvijek prikladnim temperaturama, tmurno vrijeme će loše djelovati na opštu sliku. Povećana naoblaka i povremene slabije padavine, uz mjestimično jaču južinu, uzrokovaće kod meteoropata reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja i nesanice. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati. 

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na sjeveroistoku Bosne do 20°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prije podne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prije podne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije