U Sarajevu jutros 5 stepeni, u Mostaru 13: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do srijede

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 5 stepeni, u Mostaru 13: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do srijede
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Boje jeseni

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 1; Livno 3; Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 5; Grude 6; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Sanski Most 8; Doboj 9; Trebinje, Zenica 10; Mostar 13; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Denis Bećirović govorio pred Vijećem sigurnosti UN-a: "Dopustite mi da vas upoznam s 5 prevara RS-a"

Denis Bećirović govorio pred Vijećem sigurnosti UN-a: "Dopustite mi da vas upoznam s 5 prevara RS-a"

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temparatura od 16 do 22, na jugu do 25 °C. U Sarajevu sunčano vrijeme. U nižim dijelovima grada, veći dio prijepodneva, magla. Dnevna temperatura oko 19 °C.

U nedjelju sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U ponedjeljak sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 24, na jugu 27 °C.

U utorak sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 °C.

U srijedu sunčano. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska naoblaka koja se može zadražati veći dio dana. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije