U Sarajevu jutros 22 stepena: Objavljena i prognoza za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 22 stepena: Objavljena i prognoza za dane vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Pljuskovi i grmljavina su registrovani u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne, sjevernim područjima i dijelu centralne Bosne.

Na snazi je i danas meteoalarm za područja Sarajeva, Tuzle, Višegrada, Foče i Banje Luke; upaljen je do danas, do poslijepodne, a zbog očekivanih velikih udara vjetra.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Drvar i Prijedor 15; Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo i Livno 17; Široki Brijeg 18; Gradačac, Grude, Jajce, Mostar, Sanski Most i Sokolac 19; Banja Luka, Bijeljina, Srebrenica i Trebinje 20; Bihać 21; Sarajevo 22; Stolac i Zvornik 24; Neum 25°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 4hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Opšta slika je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba u prijepodnevnim satima. Mjestimične padavine, u drugom dijelu dana, povremeno će kvariti ugođaj. Također i osjet sparine će, usljed visokih temperatura, biti nešto izraženiji, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. 

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana će biti prolaznih lokalnih pljuskova sa grmljavinom širom zemlje. Padavine se ne prognoziraju na istoku. Danas vjetrovito. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30°C. U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatutra zraka oko 29°C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjeren do jak jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 30 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slabi i rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije