U Sarajevu jutros 2, u Mostaru 4 stepena: Objavljena prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 2, u Mostaru 4 stepena: Objavljena prognoza do petka
Foto: AA / Mostar

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Drvar -5; Sokolac -4; Livno, Sanski Most -3; Bugojno, Prijedor -2; Jajce -1; Banja Luka, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla, Zenica 0; Bijeljina, Doboj, Grude, Stolac 1; Sarajevo 2; Bihać, Mostar, Zvornik 4; Trebinje 5; Neum 8; Gradačac 9; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 12 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Duži sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju tokom jutarnjih sati, kada će u unutrašnjosti biti prohladno. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. U večernjim satima porast naoblake u Bosni. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 21 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 19 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 16 do 22 °C.

U četvrtak sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 15 do 21 °C.

U petak sunčano. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 17 do 22 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 17 do 23 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije