U Sarajevu danas Svečana sjednica Skupštine: Priznanje za Ferageta, Šoljanin ...

3
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas Svečana sjednica Skupštine: Priznanje za Ferageta, Šoljanin ...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memić i Feraget danas ispred Suda BiH

U okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo" danas će biti održana Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) na kojoj će biti dodijeljena najviša priznanja ovogodišnjim laureatima.

Kako iz ove službe navode, priznanje će biti dodijeljeno Eriku Larsonu, počasnom građaninu KS, zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u KS, te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti.

Advokat Ifet Feraget, dobitnik je Plakete Kantona Sarajevo kao priznanja za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa.

Dobitnik Plakete Kantona Sarajevo je Kompanija Mih d.o.o Sarajevo za doprinos razvoju KS u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje, te za doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti.

Priznanje će biti dodijeljeno i Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, a za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo, te afirmaciju države Bosne i Hercegovine.

Posthumno Belmi Šoljanin, čijem članu porodice će biti dodijeljena Plaketa kao priznanje za njen izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva.

Svečana sjednica Skupštine KS bit će održana u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije