U Sarajevu danas obustave saobraćaja - ovo su alternativni pravci

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas obustave saobraćaja - ovo su alternativni pravci
Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.
Zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Zaostalog snijega ima mjestimično u višim predjelima magistralnih puteva M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) i M-20 Gacko-Tjentište (Čemerno), te na području Romanije. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama na manje od 50 metara. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju.
 
Za danas je planirano asfaltiranje na autoputu A-1 Sarajevo-Tarčin, na isključnoj traci na petlji Tarčin. Na ovoj lokaciji vozila će saobraćati usporeno, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi. 
 
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.
 
Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.
 
Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza.  

- Zbog radova na fasadi stambenog objekta u ulici Hadži-Idrizova br.14, danas od 09 do 14 sati obustavlja se saobraćaj u ovoj ulici (od raskrsnice sa ulicom Rizaha Štetića do raskrsnice sa ulicom Josipa Vancaša). Alternativni pravac je: Rizaha Štetića-Džidžikovac-Bolnička-Koševo-Rizaha Štetića.
- Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Nedžada Mušića (od broja 1 do broja 11, u dužini cca 150 m). Alternativni pravac je: Hamida Bećirevića-Stara Breka-Gornja Breka-Panjina Kula i obratno. 
- Zbog izvođenja radova na čišćenju bazena za odvodnju oborinskih i drenažnih voda na pumpnoj stanici Otes, saobraćaj se u vremenu od 08 do 18 sati, na brzoj cesti Zapadni prilaz gradu, (dionica Blažuj-Stup, od benzinske pumpe do pasarele), odvija jednom saobraćajnom trakom.
- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Porodice Foht, Paromlinska, Brusulje, Safeta Hadžića, Ćamila Sijarića, Halilbašića, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije