U Sarajevu danas 20 stepeni: Meteorolozi objavili i prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas 20 stepeni: Meteorolozi objavili i prognozu do subote
Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -1 stepen, Sokolac 4, Zenica 6, Ivan Sedlo 8, Livno, Srebrenica, Trebinje i Zvornik 10, Bugojno 11, Mostar, Sarajevo i Tuzla 12, Drvar, Gradačac, Jajce i Grude 13, Bijeljina i Doboj 14, Bihać 15, Banja Luka, Neum i Sanski Most 16 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Prije podne će biti ugodnije, dok su u drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura, južnog strujanja i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito poslije podne.

Danas se u Hercegovini, zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostaku naše zemlje, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje na zapadu Hercegovine je moguća slaba kiša. Vjetar, umjeren do jak, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme i uglavnom vjetrovito. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

Četvrtak: Prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva pretežno oblačno. Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i u Posavina. U Hercegovini kiša krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 7 do 13, u Hercegovini i u Krajini od 11 do 16, a najviša dnevna od 19 do 24 stepena.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje na zapadu, sjeverozapadu Bosne i većem dijelu Hercegovine. Poslije podne ili u večernjim satima padavine i ostatku naše zemlje. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na zapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima između 30 i 50 mm, lokalno i 60 mm. U ostalim područjima od 2 do 10 mm. U drugom dijeli dana razvedravanje u Krajini. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

Subota: Pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Tokom dana razvedravanje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostalim područjima krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 3 do 10, na jugu od 11 do 15, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije