U Sarajevu -6, na Bjelašnici 1 stepen: Evo kad nam dolazi SNIJEG

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu -6, na Bjelašnici 1 stepen: Evo kad nam dolazi SNIJEG
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. U ostatku naše zemlje pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -15; Bugojno, Livno, Sarajevo -6; Sanski Most, Široki Brijeg -5; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Zenica -4; Banja Luka, Ivan Sedlo, Srebrenica, Stolac, Tuzla -3; Grude -2; Bihać, Bjelašnica, Zvornik 1; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 6.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon prohladnog, u Bosni mjestimično maglovitog prijepodneva, posvuda će biti sunčanije i ugodnije, uz porast temperatura zraka. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti ljepša u Hercegovini. 

Danas će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 ° C. U mjestima sa dugotrajnom maglom između 0 i 4 stepena. U Sarajevu višim dijelovima grada sunčano. U nižim i padinskim sa maglom ili sumaglicom. Dnevna temperatura oko 5 °C.

U petak u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i dosta magle. Padavine se očekuju u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg. Padavine su slabijeg intenziteta. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. Na jugu slaba kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije